Om fem dager går turen hit!

#sponset

Tenker du noen gang på at det hadde vært deilig å gjøre noe helt annet enn hva du vanligvis gjør? Besøke et land og en kultur som er totalt ulik vår egen?

Etter jeg var på Bali bestemte jeg meg for at jeg er nødt til å reise mer (og lengre enn til Gran Canaria) for å lære og oppleve. Da jeg fikk muligheten til å dra på en ny tur allerede i starten av januar, var jeg derfor ikke vond å be: 6. januar går turen til en yogaresort i Afrika. ÆÆÆ! 

Er det rart jeg fikk lyst til å dra da jeg så disse bildene?

Man kan være med på trommekurs og afrikansk dans!

No words needed?

Mange av senegalerserne kan snakke tre-fire afrikanske språk, i tillegg til fransk.

Afrika har liksom vært som en fjern drøm – noe jeg har sett på som eksotisk og langt, langt unna. 6. januar blir det altså virkelighet.

Tinting: Et norskdrevet gjestehus

Vi skal tilbringe de to ukene på et norskdrevet sted med en norsk yogainstruktør. Huset vi skal bo i heter Tinting, og er drevet av Hilde-Huus Hansen som i 2008 tilfeldigvis dro på ferie til det tidligere backpacker-området. Da jeg møtte henne forrige uke, fortalte hun at hun øyeblikkelig falt pladask for stille, nesten uberørte strender, vennlige mennesker og en kultur med musikk og dans som tok pusten fra henne.

Da hun et halvt år senere dro tilbake og fant ut at et stykke jord på nesten 10 mål var til salgs, bestemte hun seg for å kjøpe det. Det samme året bygget hun et hus og inviterte venner av seg på besøk. Raskt begynte tanken om å lage et slags feriested seg, og gjestehuset begynte å ta form.

I dag består Tinting pensjonat av tre hus: Det runde huset, langhuset og det siste som er døpt «TinTing terasse». Til sammen har hun 11 dobbeltrom tilgjengelig.

Om kvelden sovner du til bruset fra havet, om morgenen våkner du kanskje av fuglene i bushen.

Sa jeg at det er inspirerende med folk som bare følger drømmene sine? Jeg er i alle fall stum av beundring. Takk for at du følger drømmene dine, Hilde! 

Mer enn en vanlig reise 

Det jeg kanskje gleder meg aller mest til, er å dra til et sted der skuldrene blir ti centimeter lavere samtidig som hodet blir klokere. Hilde forteller at vårt eget liv og vårt samfunn langt på vei blir satt i relieff: I Senegal har folk så lite, men er kanskje høfligere, mer gjestfre og vennligere enn vi er.

Tinting har hund, høner og grønnsakhage, sitroner og papaya. Se på han her a <3

Som dere vet elsker jeg skilpadder. Håper jeg møter på flere sånne!!

Yoga for alle

I tillegg til at denne turen kommer til å bli en dannelsesreise og en kulturopplevelse, drar jeg også for å utvikle min yogapraksis.

Yogainstruktøren som skal lede kurset er Lisa Elstad.

Hun er opptatt av at yoga er for alle uavhengig av alder, kjønn, tidligere erfaring eller form. Det innebærer også at hun er opptatt av forebygging av skader som for eksempel skulder, nakke- og ryggplager. I mitt neste innlegg om Senegal-turen vil jeg intervjue Lisa slik at dere kan bli bedre kjent med henne og hennes tanker om yoga.

 

Lisa har erfaring fra vinyasa flow, ashtanga yoga og iyengar yoga.

 

En av de lokale prøver seg frem

Du kan lese mer om Tinting gjestehus og yogakurset her.

Andre ting å gjøre

Men det stopper ikke der. Selv om vi skal gjøre yoga to ganger om dagen, har vi også muligheten til å gjøre en rekke andre spennende aktiviteter. Man kan dra på:

  • Korte eller lengre utflukter som for eksempel morgentur på elva Alahein, som markerer grensen mellom Senegal og Gambia, eller kanskje besøke det hellige treet i Abéné.
  • Danse- og trommekurs og bålkvelder med musikk og fortelling

  • Gå til landsbyen og henge på «kafeen» der, der kan du får fransktimer også
  • Finne en hengekøye påTinTing og lande der
  • Få sydd en kjole hos landsbyskredderen Baseko
  • Fiske stor fisk i elva, bli med fiskerne ut på havet en natt eller padle på elva en tidlig morgen

  • Hjelpe kvinnene med å høste ris

For ikke å glemme: 

  • All maten man får servert hos Tinting er laget fra bunnen av. Det er friskt, ferskt, dyrket lokalt og uten kjemiske hjelpemidler – altså økologisk: Frukt, tomater, løk, salat, neper, aubergine og annet grønt er fra TinTng og landsbyene rundt. Fisken kommer gjerne på døra med en nabo som har vært tidlig ute – iblant har vi fisket selv.  Basismaten er ris og fisk og grønnsaker, tilberedt på senegalesisk vis.

  • Senegal er kjent for sine lange, vakre strender. Det tar ti minutter å rusle til stranda, og hvis du er heldig får du se apene ved broen over elva før de forsvinner inn i mangroveskogen. Hvis man vil trene er det perfekt å løpe langs stranda.

«I Senegal har folk så lite, men er kanskje høfligere, mer gjestfre og vennligere enn vi er.»

Fikk du lyst til å reise? Det skjønner jeg godt. Dette er en en type reise jeg har drømt om å gjennomføre i lang tid. Da jeg først fikk muligheten tenkte jeg at jeg verken hadde tid eller råd, men etter å ha tenkt meg om litt innså jeg at det er akkurat  man må oppleve ting man vet vil gi en glede i form av nye menneskemøter, utfordringer og drømmer. Sagt med andre ord: Man får ikke plass i kalenderen før man rydder plass.

Besøk hjemmesiden til Tinting her.

Skulle du for eksempel ha mulighet til å ta turen litt senere i januar, så holder Hilde og Tinting et qigongkurs fra 21. – 31. januar som det også er mulig å melde seg på.

2018 er her, og jeg ønsker å fortsette å reise for å oppleve og for å lære. Derfor blir denne turen helt midt i blinken!

Reiseklem fra Vilde

Sett deg gjerne opp på nyhetsbrevet mitt, slik at du kan få beskjed hver gang jeg skriver et nytt innlegg.

Du kan også følge meg på Instagram og Facebook.

Boken min kan du kjøpe her.

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *

Abonner på nyhetsbrevet mitt

Hei :) Når jeg publiserer et nytt innlegg på bloggen kan jeg sende deg en e-post! Det er helt gratis å melde seg på, og e-posten din blir kun brukt til dette formålet.

0