Hvor ofte leter du etter ting du er takknemlig for?

Jeg øver meg på å si takk.

I sommer kjøpte jeg meg en takknemlighetsdagbok. Hver eneste dag før jeg legger meg, prøver jeg å skrive ned tre ting som fikk meg til å smile i løpet av dagen.

«Er det noen vits, da?» tenker du kanskje.

Det gjorde i alle fall jeg. Når jeg tenkte på takknemlighetsdagbok, ga det meg assosiasjoner til når farmor sa «tenk på barna i Afrika» da vi var små og fikk servert fisk til middag. Selv om jeg visste at det er viktig å sette ting i perspektiv, tenkte jeg at det var nytteløst å måle egen tilværelse opp mot andres. I alle fall hver eneste dag. For hallo, da kan man jo aldri tillate seg å ha det kjipt. Det er jo alltid noen som har det verre enn deg.

Etter å ha nerdet diverse psykologi-podcaster, begynte jeg likevel å føre takknemlighetsdagbok. All forskning viser nemlig at å føre takknemlighetsdagbok er noe av det beste du kan gjøre for din egen psykiske helse. Nærmere bestemt kan «regelmessige uttrykk for takknemlighet gi dyptgripende fordeler for vårt sosiale, emosjonelle og fysiske velvære». Hvis du ikke tror meg, anbefaler jeg deg å lese denne artikkelen skrevet av Kristian Hall.

Jeg koser meg i alle fall med å avslutte hver dag med å skrive i en knøttliten blå bok mens jeg ser tilbake på dagen som har gått.

På dager der alt er bra, er det vanskelig å velge ut topp 3 ting som fikk meg til å smile. Fordi det er så mye å ta av.

På dager der alt er dritt, blir jeg tvunget ut av eget tankemønster. Det er på de dagene jeg tvinger meg til å tenke på de som har det verre enn meg. Det er da jeg aktivt leter etter det som har vært bra.

Den gode nyheten? Du finner alltid noe.

Det trenger ikke være store greiene. Det kan være følelsen du kjente inni deg når du hørte en ny sang med en tekst som ga mening for deg.

En fin samtale.

Et kompliment du fikk.

Eller at du har lånt shadesene til faren din og sitter på terrassen med sola i trynet i slutten av september. Med en kopp kaffe.

Hva er du takknemlig for?

Hvis du vil få en mail hver gang jeg skriver et nytt innlegg, kan du melde deg på nyhetsbrevet mitt 🙂 Da blir jeg superglad!

Følg meg gjerne på Instagram eller på Facebook.

 

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *

Abonner på nyhetsbrevet mitt

Hei :) Når jeg publiserer et nytt innlegg på bloggen kan jeg sende deg en e-post! Det er helt gratis å melde seg på, og e-posten din blir kun brukt til dette formålet.

0