Ikke klar for å gi slipp

Da jeg var 15, sleit de fleste med å stå opp for venninnen sin hvis hun ble baksnakket. Selv om de voksne poengterte at det var bedre å snakke til enn om.

Dagen 15-åringer, inspirert av svenske Greta Thunberg, står opp for verden. På eget initiativ. For sin egen og kommende generasjoner.

I august begynte tenåringsjenta fra Sverige en folkebevegelse ved å streike skolen hver fredag. Hun gjorde det for at myndighetene skal iverksette tiltak for å gjøre noe med klimaforandringene. I stedet for å snakke om dem. Skolestreiken har spredt seg til flere hundre land. Kommende fredag kommer tusenvis av norske ungdommer til å streike skolen og møte opp foran Stortinget, i håp om at klimatiltak blir iverksatt fra høyere hold.

Det gir meg håp. Men det får meg også til å lure på hvorfor eldre generasjoner ikke har handlet før. Kanskje handler det om at vi er vokst opp med en idé om at naturen bare er noe som er der. Uforbeholdent.

Det har kanskje vært for vanskelig å se for seg hvordan verden slik vi kjenner den, vil forandre seg dersom utviklingen fortsetter. Selv om vi vet at det allerede er i ferd med å skje.

Det har fått meg til å tenke at vi kanskje må snu tankerekken på hodet. Kanskje bør vi handle på bakgrunn av et ønske om å bevare, heller enn av frykt for hva som kan komme til å skje.

Skiturer i påsken.

Kalde bad i Mjøsa om sommeren.

Reint vann fra springen.

Turer til magiske norske fjelltopper.

Jeg er i alle fall ikke klar til å gi slipp på det.

– Vilde

Hvis du vil få en mail hver gang jeg skriver et nytt innlegg, kan du melde deg på nyhetsbrevet mitt 🙂 Da blir jeg superglad!

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *

Abonner på nyhetsbrevet mitt

Hei :) Når jeg publiserer et nytt innlegg på bloggen kan jeg sende deg en e-post! Det er helt gratis å melde seg på, og e-posten din blir kun brukt til dette formålet.

0