Morgentur på elva Alahein

#sponset

Dagen etter vi fikk tilsendt bagasjen dro vi på vår første utflukt i Senegal: en morgentur på elva Alahein – elva som markerer grensen mellom Senegal og Gambia.

Vekkerklokka var satt på til 06.00, ettersom vi allerede 06.30 skulle begynne å gå til elva før solen stod opp.

Da vi startet gåturen over savannen, var det helt svart ute. For å se noe som helst var vi nødt til å bruke hodelykter.

I løpet av den turen på omkring en time, skjedde det imidlertid mye – sola stod opp, dyrene våknet til live og øynene våre begynte å nærme seg åpne og klare for en ny dag. Det var magisk å se hvor mye som faktisk skjer i morgentimene før vi vanligvis pleier å stå opp!

På starten av gåturen var det bekmørkt
… før vi på slutten av turen kunne se hverandre i øynene. Sidsel, meg, Ingunn, Randi, Hilde, Hamed og Ida.

Da vi nådde frem til elven møtte vi Alex, som tok oss med på padletur over elva.

Før jeg dro til Senegal hadde jeg sett for meg at jeg kanskje skulle få se en løve, en elefant eller andre eksotiske dyr som vi gjerne forbinder med Afrika. Jeg så aldri de typiske «safaridyrene», men på denne turen fikk vi til gjengjeld se en rekke spennende fuglearter som jeg aldri har sett før. For eksempel krydde det av pelikaner (som jeg dessverre ikke fikk noen gode bilder av, ettersom de fløy unna så fort vi rørte på oss i båten).

Alex, som padlet oss gjennom elva, fortalte oss at det for omkring hundre år siden var hungersnød i Gambia, og at befolkningen først og fremst overlevde på muslinger. På turen fikk vi se restene av muslingskjellene som det den gang var muslinger i. I dag brukes skjellene til andre ting – som for eksempel til kalk i maling eller som ingrediens i medisiner mot diaré. I tillegg bidrar skjellene som ligger rundt baobabtrærne til at baobabfrukten(som man kan få juice av) får et høyere næringsinnhold.

 

Alex fortalte oss også at høstingen av østers starter om cirka en måneds tid. Da vi padlet langsmed elven krydde det av østers!

«Østerssesongen» varer ifølge Alex i tre måneder.

Etter padleturen på elva spiste vi frokost på Alex sin café som befant seg langsmed elvebredden. Vi fikk også innblikk i en av de viktigste næringene i Gambia og Senegal: nemlig fiske.

I dette rommet tørkes fisken:

Vilde

Sett deg gjerne opp på nyhetsbrevet mitt, slik at du kan få beskjed hver gang jeg skriver et nytt innlegg.

Du kan også følge meg på Instagram og Facebook.

Boken min kan du kjøpe her.

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *

Abonner på nyhetsbrevet mitt

Hei :) Når jeg publiserer et nytt innlegg på bloggen kan jeg sende deg en e-post! Det er helt gratis å melde seg på, og e-posten din blir kun brukt til dette formålet.

0