Praha: nye skrittrekorder, verdens beste pizza og en stygg (?) lue ved navn bjønnfitta

Reise nummer to for året er gjennomført. Denne gangen gikk turen til den sjette mest populære byen i Europa: Praha.

Og i løpet av de tre dagene Jan Axel og jeg tilbrakte i storbyen med omkring 1,2 millioner innbyggere, rakk vi å slå gamle skrittrekorder på iPhonen, spise deilig mat og le/snakke/kose oss masse.

En av de første tingene som slo meg var hvor ren byen var. I løpet av oppholdet tror jeg faktisk ikke at jeg så en eneste røykstump eller tyggisklyse på bakken. Kanskje skyldtes det at vi omtrent rundt hvert kvartal møtte på oransjkledde mennesker med feiebrett i henda.

Noe vi også kunne finne rundt hvert gatehjørne var nydelige bygninger(eller flott arkitektur som de litt mer bereiste sier).

Og når jeg tenker meg om: stakkars Jan Axel som måtte vente på at jeg tok bilder av bygningene hele tiden! Da jeg kom tilbake på hotellet endte jeg faktisk opp med å slette over halvparten av bildene jeg hadde tatt. Bildene viste liksom ikke hvor fint det faktisk var.

Likevel synes jeg dette utvalget av bilder gir et inntrykk av hvorfor jeg var nødt til å bruke kameraet mitt såppas mye:

 

Praha var også en rolig by – noe jeg liker. Du måtte liksom ikke stå altfor lenge i kø i forkant av hver severdighet og jeg fikk aldri den Bangkokstressende følelsen jeg kan få i enkelte byer.

Men når det er sagt, så er det er mulig at det skyldes at turistsesongen først setter inn senere. Vi konkluderte i alle fall med at vi burde reist en måned senere enn vi gjorde. Vi hadde nemlig ikke regnet med ti minusgrader og garantert frysefølelse fem minutter etter at du gikk ut av døra.

Jeg måtte i alle fall gå til innkjøp av en klassisk øst-europeisk pelslue som Jan Axel endte opp med å kalle «bjønnfitta». Dessuten måtte vi avlyse den planlagte segway-sightseeingen fordi det var bikkjekaldt.

Derfor slo vi heller til med severdigheter innendørs. Siden ingen av oss har vært på voksmuseum tidligere, bestemte vi oss for å kjøre på med det. For alle bør tross alt ha bilder av seg selv og voksdukke-kjendiser liggende?

Det skulle vise seg at vi ikke visste hvem halvparten av menneskene der var.

En kjent hockeyspiller/trener?

Og det var først når vi rett etterpå tok en busstur-sightseeing i byen at vi forstod utvalget av kjendisene som vi faktisk kjente igjen. Albert Einstein tilbrakte visstnok en lengre periode på universitetet i Praha. John Lennon er også en kjent mann i Praha, og har blant annet en egen minnevegg oppkalt etter seg.

Obama ❤ Jeg tok også et bilde med voksdukken av Donald Trump, men det egner seg ikke i offentligheten..

Det ryktes at Tom Cruise er lav. Det kan jeg bekrefte.

Ellers fikk vi med oss «må-se» severdigheter i byen som:

Karlsbroen:

Gamlebyen:

Koselig koselig koselig
Skaffet meg sommerjobb med disse gutta på torget!

Slottet:  

Forskjellige katedraler:

Lokale restauranter/kafeer:

Vi lærte også litt historie. Som for eksempel at Praha har vært plaget med ekstremt mange branner, og at de senest i 2002 hadde en diger flom.

Det fortjener en klapp, sant?

For ikke å glemme tok vi turen innom et sjokolademuseum, noe som igjen bringer meg videre over til et av høydepunktene med turen: maten vi spiste.

I løpet av turen har jeg offisielt spist den beste pizzaen i hele mitt liv.

Den første kvelden gikk vi rett og slett for pizzarestauraten som lå som nummer 1 på pizzasteder på Tripadvisor. Pizzaen vi fikk servert stod så til de grader til forventninge. To dager senere måtte vi bare dra tilbake.

Med fare for å høres ut som den verste fjortisjenta: Den pizzabunnen er seriøst det sjukeste jeg har smakt!

Skal du til Praha, så MÅ du besøke denne restauranten!

Ellers fikk jeg også prøvd en deilig nasjonalrett – gulasjsuppe. Den fikk jeg servert i et brød. Det var litt festlig.

Vi tok også turen innom den gigantiske matbutikken Tesco(Er det bare jeg som er mer glad i å kikke i matbutikker enn i klesbutikker?).

Jeg har aldri sett så mange yoghurtsorter i hele mitt liv og endte derfor opp med å kjøpe flere forskjellige typer som gikk ned på høykant. Det er også verdt å nevne at butikkene i Tsjekkia hadde 2,25 litere med Pepsi og at jeg har kjøpt meg ny Pepsi t-shirt.

Og for matelskere som meg og Jan Axel var det en ekstra bonus at maten, både på butikkene og på restaurantene var ekstremt billig.

Og til ølelskere: Jan Axel anbefaler Pilsener Urquell. For meg holdt det å smake, før jeg nok en gang kunne konstatere at jeg enda ikke liker øl.

Frokosten på hotellet vi bodde på(Best Western) var også helt prima vare. Det er bare så trist at jeg ender opp med å spise det samme til frokost selv om det er så mye å velge i. Jeg krysser fingeren og håper det er sånn for flere?

Vi besøkte også et treningssenter som het John Reed med helt råe fasiliteter. Det kan med god grunn kalles et litt annerledes gym: midt mellom tredemøller og ellipsemaskiner kunne du nemlig finne sofaer og bokhyller fylt med bøker. I tillegg fantes det et eget rom der det konstant var gruppetimer som ble vist på en skjerm. Betyr det at det å jobbe som treningsinstruktører er en døende rase?

Konklusjonen er i alle fall at Praha får 4 av 5 stjerner fra oss. Hvis du vil ha en billig storbyferie er det med andre ord bare å slå til!

Reiseklem fra Vilde

Sett deg gjerne opp på nyhetsbrevet mitt, slik at du kan få beskjed hver gang jeg skriver et nytt innlegg.

Du kan også følge meg på Instagram og Facebook.

Boken min kan du kjøpe her.

 

 

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *

Abonner på nyhetsbrevet mitt

Hei :) Når jeg publiserer et nytt innlegg på bloggen kan jeg sende deg en e-post! Det er helt gratis å melde seg på, og e-posten din blir kun brukt til dette formålet.

0