Refleksjonssøndag #3: «Hvis jeg bare…»

Dette året har jeg hatt en drøm om å mestre håndstående. Sånn på ordentlig. Med sterke skuldre og ben, uten svai rygg og med påskrudd kjernemuskulatur. Sånn håndstående som Instagram-yogaprofiler klarer.

Siden jeg fra naturens side har veldig stive skuldre, har jeg derfor brukt mye tid på å øve på akkurat det. Hver eneste yogaøkt har jeg forsøkt å legge inn en liten bolk der jeg tusler bort til veggen i den hensikt å komme meg et steg videre. Det har vært så viktig å gjennomføre det. Fordi jeg vet at  man må øve, øve, øve for å få det til. Og jeg vil jo få det til. Helst innen året er omme.

Det ironiske er imidlertid at jeg gir blanke faen i håndstående nå som det venstre håndleddet mitt er skadet.

Det jeg savner, er å kunne gjennomføre en normal yogapraksis uten å måtte tenke på hvilke øvelser jeg kan gjøre, og hvilke jeg ikke kan gjøre. Jeg savner å stå i downward – facing dog. Jeg savner den deilige flyten i yogapraksisen som for mitt vedkommende forutsetter at begge håndledd fungerer som de skal.

Jeg skriver ikke dette for å få sympati. Jeg skriver det fordi jeg tror vi er litt for flinke til å være besatt av å nå «det neste» uansett hvor i livet vi befinner oss.

Når kroppen og hodet funker som det skal, er det lett å tenke «hvis jeg bare kunne, så ville jeg». I stedet for å tenke «jeg må klare å den yogastillingen», «hvis jeg klarer å løpe den turen fem minutter fortere»  eller «er denne jobben egentlig utfordrende nok for meg?» bør vi kanskje bli flinkere til å stoppe opp.

Trekke pusten og si til oss selv: «akkurat idag skal jeg tillate meg selv å være fornøyd med å være akkurat der jeg er.»

Klem Vilde

Hvis du vil få en mail hver gang jeg skriver et nytt innlegg, kan du melde deg på nyhetsbrevet mitt 🙂 Da blir jeg superglad!

Følg meg gjerne på Instagram eller på Facebook.

Hvis du har lyst til å høre podcasten «venneforespørsel» kan du lytte her.

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *

Abonner på nyhetsbrevet mitt

Hei :) Når jeg publiserer et nytt innlegg på bloggen kan jeg sende deg en e-post! Det er helt gratis å melde seg på, og e-posten din blir kun brukt til dette formålet.

0