Refleksjonssøndag: Den gode samtalen på boks

Denne høsten hadde jeg egentlig tenkt til å blogge hver søndag. Planen var å skrive innlegg som fikk både meg og dere til å tenke. Er det én ting jeg er sikker på, så er det at vi alle har godt av å bli mer bevisste på hvordan vi tenker. Det er så mye i livene våre som går på autopilot: den samme frokosten, den samme blåmandagen og den faste joggeturen.

Jeg kom godt i gang. Så begynte håndballsesongen. Og lysten på å skrive disse refleksjonene forsvant. Med stappfulle uker bestående av jobb, skriving, lesing og håndball dukket det ikke opp så mange tanker lenger. I alle fall ikke tanker jeg hadde overskudd til å skrive ned. Når jeg tenker meg om, er det egentlig ganske typisk. Jo mer vi fyller livene våre med, desto mindre tid blir det til disse små pausene i hverdagen.

Etter jeg brakk håndleddet forrige lørdag, bestemte jeg meg for å kutte ut håndballen. Og for å starte med søndagsinnleggene igjen. Alle har kanskje ikke tid til å reflektere så mye i løpet av en uke, men jeg skal gjøre mitt beste for å hjelpe dere på veien. Målet mitt med skrivingen er tross alt å skrive om det vi tenker på, men som vi ikke er bevisst på eller som vi ikke klarer å sette ord på. Før vi leser det og får en aha-opplevelse.

Innleggene velger jeg å kalle for «refleksjonssøndag». Valget av ukedag er ikke tilfeldig. Jeg vil at du og jeg skal finne frem kaffekoppen hver søndag for å tenke litt. Når man har tid, krefter og inspirasjon til å lese tekster som er lenger enn tre setninger.

Denne refleksjonssøndagen blir et aldri så lite tips til et spill som tvinger deg til å tenke over større ting enn hva du skal spise til middag. For noen uker siden fikk jeg et tips av søstern om å prøve spillet «fuelbox». Fuelbox skal dyrke «den gode samtalen» ved hjelp av ulike dype og viktige spørsmål.

I går kveld fylte Jan Axel og jeg opp hvert vår glass med rødvin og satte oss i sofaen for å prøve spillet som tilsynelatende alle bloggere sverger til.

Vi svarte på spørsmål av typen «hva savner du mest i vårt forhold», «hvordan tror du at du blir oppfattet på jobb?» og «hvem i din familie har inspirert deg mest?»

Jeg vet – utfordrende spørsmål. Men også dødsviktige spørsmål for å bevare gnisten i et forhold, for å fortsette å være nysgjerrig på partneren sin, og for å skape en setting der man bevisst setter av tid til å snakke med hverandre.

Til helgen skal jeg på hyttetur med jentegjengen. Kanskje vi skal prøve ut venne-versjonen av spillet!

Jeg anbefaler i alle fall deg til å prøve å spille fuelbox. Med kjæresten, venner eller bestemoren din 🙂 Jeg tror vi kan bli overrasket over ting vi ikke visste om de vi er glad i.

Ha en god og reflekterende uke!

Klem Vilde

Hvis du vil få en mail hver gang jeg skriver et nytt innlegg, kan du melde deg på nyhetsbrevet mitt 🙂 Da blir jeg superglad!

Følg meg gjerne på Instagram eller på Facebook.

Hvis du har lyst til å høre podcasten «venneforespørsel» kan du lytte her.

 

 

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *

Abonner på nyhetsbrevet mitt

Hei :) Når jeg publiserer et nytt innlegg på bloggen kan jeg sende deg en e-post! Det er helt gratis å melde seg på, og e-posten din blir kun brukt til dette formålet.

0