Takk og godt nyttår!

Det er tid for de gamle frasene igjen.

«Tida går så fort»

«Hvor har det blitt av det siste året?»

«Det føltes som juleferien begynte i går»

Det er som regel en grunn til at vi gjør det – det føles jo ut som tida bare går fortere og fortere. Men idet vi entrer 2019, har jeg lyst til å slå et slag for alt man rekker å gjøre, oppleve og oppnå i løpet av et år.

Problemet er bare at man ikke ser det før man aktivt setter seg ned for å se tilbake på året som er gått. Det har i alle fall blitt en fast tradisjon for meg, også her på bloggen. Det er blitt viktig for meg å tenke litt på det som har vært og det som skal komme. Fordi jeg resten av året løper fra sted til sted uten å tenke over det. Du vet: Jobb, skole, trening, tacofredag, søndag, repeat.

Når jeg scroller meg tilbake i mitt lille fotoalbum på Instagram, hvis jeg ser på kamerarullen på telefonen, så finner jeg flere bevis på at livet mitt består av mer enn repeterende gjøremål som går i glemmeboka.

For et år var boken «pappas hemmelighet» på idéstadiet. Etter at jeg begynte på Gyldendals skriveskole i januar, ble ideen til skrivestipend. Nå har jeg snart skrevet halve boken.

Januar startet med at jeg dro til Afrika. Når jeg tenker på det, kiler det litt i magen. Jeg må tilbake. Spille trommer, gjøre yoga hver dag, spise hirsegrøt og sove som en baby om natten. I tillegg til Senegal, har jeg besøkt Praha og Albania. Det har blitt to turer til Trondheim og x antall besøk på Synnfjellet. I love it!

2018 ble også året der jeg fant ut av at min håndballkarriere offisielt er over. Håndleddsbruddet ble liksom det siste tegnet jeg trengte på at jeg ikke har mer å gjøre på en håndballbane. Men det ble også starten på noe nytt: i mars 2019 begynner jeg på yogautdannelse ved Oslo yoga. Jeg har allerede fått pensum, og vet at den reisen kommer til å gjøre noe med meg. Yogaen blir et nytt kapittel i mitt liv, akkurat som håndballen nå er et tilbakelagt et.

Det har skjedd triste ting i løpet av året. I november døde farmor etter mange års sykdom. Og selv om det ikke er like alvorlig, har jeg begynt å kjenne på mine første aldringstegn: synet mitt er blitt dårligere og dårligere i løpet av året, og jeg ble nødt til å kjøpe mitt første par med briller.

Ikke minst har jeg tatt steg inn i voksenlivet. Jan Axel og jeg har kjøpt vår første leilighet. Bacheloren er fullført. Nå gjenstår bare:

  • å like å betale alle regninger selv
  • å skylle tallerkenen før jeg setter den i oppvaskmaskinen
  • å slutte å søle når jeg spiser
  • å sørge for at haugen med møkkete klær ikke får bli så stor som den pleier å bli

…. bare for å nevne noe!

Og selv om det er mye hverdag jeg ikke husker, har 2018 vært et år med mange fine hverdagsminner. Jeg har lest bøker som har gjort meg litt klokere enn før. Jeg har sett filmer, dokumentarer og hørt podcaster som har fått meg til å utvide mine perspektiver. Det har vært lunsj-dater med venninner, MGP- fest, mammas 50-års lag og andre bursdagsfeiringer. For ikke å glemme har jeg fått en ny og god venninne (og podcast) i Selma.

Det er ganske fint å se tilbake på året som har gått. Hva har vært fint, hva angrer jeg på at jeg har gjort? Hva vil jeg gjøre mer av, hva vil jeg gjøre mindre av? Hvordan har jeg behandlet de rundt meg? Tar jeg for mye vare på meg selv, eller setter jeg alltid andres behov foran mine egne?

Et nytt år er et fint tidspunkt å gjøre slike refleksjoner. Det blir nesten som en slags mental rengjøring.

Med det gjenstår det bare å si: GODT NYTTÅR!

Jeg vil takke hver og en av dere som orker å lese, og som setter dere opp på nyhetsbrev-maset mitt. Dere bidrar til at jeg fortsatt holder denne lille bloggsiden i gang 🙂

God nyttårsklem fra Vilde <3

Hvis du vil få en mail hver gang jeg skriver et nytt innlegg, kan du melde deg på nyhetsbrevet mitt 🙂 Da blir jeg superglad!

Følg meg gjerne på Instagram eller på Facebook.

Hvis du har lyst til å høre podcasten «venneforespørsel», kan du lytte her.

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *

Abonner på nyhetsbrevet mitt

Hei :) Når jeg publiserer et nytt innlegg på bloggen kan jeg sende deg en e-post! Det er helt gratis å melde seg på, og e-posten din blir kun brukt til dette formålet.

0