Det vakreste jeg noen gang har opplevd

Jeg er på generelt grunnlag altfor lite engasjert i miljøet, sånn sett bort fra at jeg går eller sykler til skolen, og at jeg spiser veggisburger en gang i uka. Det er akkurat som en del av meg fornekter at verden faktisk kan bli ubeboelig dersom vi ikke tar tak.

Derfor var det ekstra fint å oppleve å få slippe fri baby-havskilpadder i går.

Bare se på dette liksom:

Havskilpaddene som har svømt rundt i havene siden dinosaurenes tid, er nemlig utrydningstruet. Ifølge Bali Sea Turtle Club er det slik at man forventer at omkring 1 av 100 baby-havskilpadder blir voksne dersom forholdene ikke legges til rette for dem i større grad. Og dersom skilpaddene blir utryddet, vil det få dramatiske konsekvenser for det marine økosystemet.

Årsakene til at arten er utrydningstruet er klimaforandringer, forurensing og trafikk på sjøen. I tillegg er det slik at havskilpadden pleier å grave ned skilpaddeeggene sine i sanden før de små skilpaddebarna bryter seg opp av sanden, for så å svømme ut i havet. Ettersom så mange turister oppholder seg på stranden, er risikoen for at vi tråkker på disse eggene stor, og mange av baby-havskilpaddene dør.

 

Den frivillige organisasjonen Bali Sea Turtle Club har imidlertid gjort et supert tiltak for å redde baby-havskilpaddene. Når en skilpadde har lagt egg, samler de inn eggene i en egen sandkasse. Etter at baby-skilpaddene har kommet opp fra sanden, slippes de ut i havet.

Siden 2010 har de samlet inn 136.195 skilpaddeegg og sluppet fri 122.340 babyskilpadder.  De har også sett en voldsom økning i antall skilpaddeegg. Hurra!!

Du kan donere penger til Bali Sea Turtle Club her. 

Nå må jeg stikke og mate den havskilpadda her! Over og ut 🙂

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *

Abonner på nyhetsbrevet mitt

Hei :) Når jeg publiserer et nytt innlegg på bloggen kan jeg sende deg en e-post! Det er helt gratis å melde seg på, og e-posten din blir kun brukt til dette formålet.

0