Visste du at disse dyrene kan bæsje ut kaffebønner?

I dag var vi på Luwak kaffe, te og kakaoplantasje.

Kaffeplantasjen er først og fremst kjent for å produsere en ekstremt godt kaffe med fyldig og aromatisk smak. Komang, vår personlige guide, fortalte oss litt om den lange og tidkrevende prosessen.

Det er nemlig slik et dyr kalt paradoxurus er en sentral brikke for at kaffen smaker så godt som den gjør. Først spiser paradoxurus (de lokale kaller dem Luwak) av kaffeplantene, før de deretter fordøyer og prosesserer kaffebønnene i magen, før de til slutt kommer ut igjen som avføring. Jepp, du leste riktig: Avføring.

Slik ser avføringen ut

Deretter renses bønnene med varmt vann, før de stekes, hakkes og siles til kaffe «slik vi kjenner den.»

Kaffebønnene/ avføringen etter rensing og steking.

Luwakene sover på dagtid og er våkne om natten. Se så vakre de er!!

Vi fikk også lov til å prøve oss på hakking av kaffebønner. Dama som egentlig hadde oppgaven var mildt sagt litt mer dreven enn oss.

 

 

Etter omvisningen fikk vi prøve 13 ulike te, kakao og kaffesorter. Vi fikk prøve alt fra kaffe med kokos og vaniljesmak til rød ingefærte som visstnok skulle være ekstremt bra for å sikre seg et godt immunforsvar.
Vi endte opp med å kjøpe både kaffe og te. Så til dere som vurderer å komme på besøk til oss i løpet av høsten: Gled dere!

En liten lokal luwak-espresso i etterkant av te- og kaffe-smakingen.

Meg og Komang – den vakre guiden vår
Tror aldri jeg har følt meg så høy som her nede! Lille Komang <3
Som den kaffeelskeren jeg er, passet dette besøket meg midt i blinken – en utrolig kul opplevelse. Og i motsetning til de fleste andre severdigheter man kan se og oppleve på Bali, var dette helt gratis 🙂

Avslutter med et bilde av guden Ganesh:

– Vildus ?

Kommenter under

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felter er merket med *

Abonner på nyhetsbrevet mitt

Hei :) Når jeg publiserer et nytt innlegg på bloggen kan jeg sende deg en e-post! Det er helt gratis å melde seg på, og e-posten din blir kun brukt til dette formålet.

0